Loading

Naturgaskraftverk

Moderna styrsystem för framtidens bränslekälla

Naturgaskraftverk

Naturgas är en råvara det talas mycket om just nu. Den kan användas som bränsle, omvandlas från kol eller användas i samförbränningsanläggningar. Oavsett i vilket produktionssteg du befinner dig erbjuder vi automationssystem för hela naturgaskraftverk och styrsystem för turbiner. Det här är lösningar som kan göra att din anläggning kan kopplas upp på elnätet snabbt och hålla det så att du kan uppfylla dina produktionsmål.


Tillförlitlig, effektiv och säker drift

Driftmässig flexibilitet, maximal drifttid och säker uppkoppling

Moderna kraftverk behöver driftsäker utrustning för att upprätthålla hög tillgänglighet. Idag kan automationssystem ge den hastighet och de funktioner som utrustningen i naturgaskraftverk kräver för att vara maximalt flexibla och tillgängliga. För att kunna maximera prestanda och minimera stilleståndstiden krävs en aldrig tidigare skådad grad av uppkoppling och integrering i IT-system.


Anläggningsövergripande styrsystemslösningar

Skalbara, integrerade och lönsamma

Oavsett om du uppdaterar eller byter ut ditt befintliga styrsystem kan vi hjälpa dig att migrera det till ett modernt styrsystem. Med vårt överordnade styrsystem PlantPAx® DCS kan man integrera process-, motor- och säkerhetsstyrning för att effektivisera driften. I kombination med integrerade lösningar bidrar det till att skapa hög tillgänglighet, driftsäkerhet och lägsta möjliga ägandekostnad. Våra lösningar är gjorda för att få ut maximalt värde ur dina system.

Ta reda på mer om PlantPAx DCS


Uppgradera styrsystem för gasturbiner

Kommunalt elbolag optimerar elproduktion med vattenkraft

2006 brottades elbolaget i Keahole på Hawaii med driftavbrott med upp till 50 % på grund av att turbinerna hade levererats med ett föråldrat styrsystem. Det var svårt att få tag på reservdelar och serviceteknikerna kunde inte ta sig till anläggningen i tid. Elverket gick med reducerad drift. Ett nytt styrsystem för gasturbinen installerades, vilket gjorde att avbrotten minskade rejält.


Nätverks- och säkerhetstjänster

Vi kan hjälpa dig att utveckla ett säkert nätverk i din fabrik utan att prestandan blir lidande.  Vi kan både styrningsapplikationer och nätverksteknik. Våra experter är väl förtrogna med industristandarder (ISA, NIST, INL, DHS) och vi erbjuder heltäckande livscykeltjänster med global leveranskapacitet.

Ta reda på mer om industriella nätverk

Vill du prata med en Rockwell Automation-konsult?

Vi erbjuder industriell expertis för att hjälpa dig att utveckla, implementera och underhålla din automationsinvestering.

Rekommenderat för dig