Mining Forum – Perth WA

Perth, Australia • 18 July 2018

The mining industry is continually challenged to be as efficient as possible, regardless of the volatility in commodities prices. As a result, you look for ways to run a safe operation that complies with regulations and still remain profitable. It is a tough situation. The future of mining is heavily reliant on information. Your connected mine does not have to be something for the future. It can become reality today.

Connected or “smart” operations can help in all of these areas. Greater connectivity and information sharing can help mining companies better understand their operations, improve their performance and reduce safety risks.

Date

18 July 2018

Time

8:30 A.M. – 4:00 P.M.Australian Eastern Standard Time

Location

Perth, Australia

Join us at this one day event for an opportunity to network, discuss opportunities and challenges within the mining industry.

Event Times

Registration open from : 8:30am
Event commences: 9:00am
Event finish: 4:00pm

Venue

Parmelia Hilton Perth
14 Mill Street
Perth

View Google Map

Keynote Speaker

Hon. Bill Marmion

WA Shadow Minister for Mines, Petroleum, Innovation and Disruptive Technologies

 

Agenda

8:30am

30mins - Registration Open

9:00am

40mins - Welcome & Introductions

Keynote Speaker: Bill Marmion, Shadow Minister for Mines and Petroleum; Innovation and Disruptive Technologies; Defense Issues; Science.
Topic: Western Australia’s Mining outlook and the technology transforming the industry.

9:40am

50mins - The Connected Mine - getting the basics right using smart technology.

10:30am

15mins - Break

10:45am

30mins - The Shifting Technology Landscape in Mining Process Networks.

11:15am

30mins - TMAC Resources Hope Bay project: An innovative approach using Mining standards.

11:45am

30mins - Optimise Safety System to improve Operations.

12:15pm

45mins - Lunch

1:00pm

45mins - Mining’s next horizon with the METS (Mining Equipment, Technology and Services) sector in Australia.

1:45pm

30mins - Diversity in Mining: Understanding the people enabling your digital journey.

2:15pm

15mins - Break

2:30pm

30mins - Digital Twins: Creating Smarter Machines on time and on budget.

3:00pm

30mins - Scalable Analytics: Delivering value and access to production intelligence.

3:30pm

30mins - The Connected Mine

4:00pm

2 hours - Drinks & Canapes

6:00pm - Event Close