Publikacje prasowe 2017

Ochrona przemysłowa

PR Kontakt w Polsce

Rockwell Automation Sp. z o.o.
Joanna Orłowska
ul. Powązkowska 44 C
Tel: 22 459 66 08

Newsletter - AUTOMATION TODAY

Poznaj aktualności na temat trendów technologicznych i rozwiązań Rockwell Automation.

Rockwell Automation określa najlepsze metody postępowania w zakresie ochrony przemysłowej

Jeśli potrzebujesz zdjęcie w większej rozdzielczości, skontaktuj się z naszym działem Media Team.

15 czerwca 2017

Lider automatyki przemysłowej przedstawia trzy kluczowe etapy tworzenia wszechstronnego programu ochrony przemysłowej

Przedsiębiorstwa przemysłowe stosują metody działania, które jeszcze kilka dekad temu były praktycznie nie do pomyślenia. Łączą one historycznie niezależne technologie informacyjne (IT) i eksploatacyjne (OT) we wspólny system oraz stosują technologie mobilne, metody analityczne i operacje w chmurze w celu usprawnienia komunikacji i dostępu do wspólnych danych. Zwiększa to znacznie efektywność działania, ale jednocześnie tworzy więcej potencjalnych zagrożeń dla bezpieczeństwa.

Biorąc to pod uwagę, firma Rockwell Automation opracowała trójetapową procedurę tworzenia programu ochrony przemysłowej, obejmującą całe przedsiębiorstwo i jego zakłady produkcyjne, zmniejszającą ryzyko w aspekcie czynnika ludzkiego, procesów i technologii. Trzy etapy, o których mowa, to:

• Ocena stanu bezpieczeństwa: Polega ona na przeprowadzeniu w skali całego zakładu analizy obszarów zwiększonego ryzyka i potencjalnych zagrożeń
  • Strategia głębokiej ochrony: W jej ramach zostaje wdrożona wielopłaszczyznowa koncepcja zwielokrotnionych linii obrony
  • Zaufani dostawcy: Należy mieć pewność, że wybrani dostawcy elementów automatyki stosują się do podstawowych zasad bezpieczeństwa w procesie ich projektowania

„Myślimy o ochronie przemysłowej w kategoriach struktury wielopłaszczyznowej i dążymy do stworzenia ujednoliconej infrastruktury obejmującej naszych klientów”, powiedział Lee Lane, szef zespołu ds. bezpieczeństwa produktów firmy Rockwell Automation. „Nasze podejście uwzględnia związki pomiędzy ochroną sieciową oraz fizyczną ochroną i bezpieczeństwem w obszarach działalności przemysłowej”.

Skala zagrożeń bezpieczeństwa w przypadku przedsiębiorstw przemysłowych wciąż rośnie. Jedynie wdrożenie całościowego programu ochrony umożliwi skuteczne przeciwdziałanie istniejącym i przyszłym zagrożeniom. Stosując go, przedsiębiorstwa będą w stanie opracować program ochrony własności intelektualnej, infrastruktury, środków trwałych, kadry pracowniczej i konkurencyjnej przewagi w przyszłości.

E-book poświęcony programowi ochrony dostępny jest na stronie Rockwell Automation.

O Rockwell Automation

Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK) to największa na świecie firma zajmująca się automatyką i informatyką przemysłową, która zwiększa produktywność swoich klientów oraz przyczynia się do zrównoważonego globalnego rozwoju. Główna siedziba firmy mieści się w Milwaukee (stan Wisconsin), Rockwell Automation zatrudnia około 22 000 pracowników obsługujących klientów w ponad 80 krajach.

Jeśli chcesz uzyskać więcej informacji skontaktuj się z naszym zespołem ds. mediów.