Tisková zpráva 2017

Oznámení vítěze ocenění Nejlepší stroj budoucnosti

PR kontakt pro Českou republiku

Rockwell Automation
Antonella Natale
Pekařská 695/10a
Praha 5

Přihlaste se k odběru Automation Today

Získejte nejnovější informace o technologických trendech a řešení od Rockwell Automation.

Společnost Rockwell Automation na veletrhu interpack 2017 oznámila vítěze ocenění za nejlepší stroj budoucnosti

Chcete-li obrázek ve vysokém rozlišení, prosím kontaktuje náš Media tým.

12. května 2017

Společnost si ve čtyřech z pěti kategorií vedla velmi dobře, jednu zcela ovládla a stává se tak celkovým vítězem.

Společnost Rockwell Automation s potěšením oznamuje, že celkovým vítězem úvodního ocenění Nejlepší stroj budoucnosti se stává italská společnost Cama Group.

Soutěž, jejímž cílem je ocenit a odměnit vysokou míru inovací v obalovém průmyslu, byla rozdělena do pěti kategorií: modulární stroje, inteligentní stroje, intuitivnost, udržitelnost a sledovatelnost a bezpečnost produktů.

O užším výběru a konečných vítězích rozhodovala prestižní porota složená zástupců čtyř předních mezinárodních výrobců: Johnson & Johnson, Proctor & Gamble, Kimberly Clark a Nestlé; a dvou hlavních evropských oborových sdružení: UCIMA a GEPPIA.

Společnost Cama Group je známá po celém světě svými špičkovými technologiemi a spolehlivostí svých obalových systémů. Obalové stroje a robotizované linky, navrhované, vyráběné a instalované touto italskou společností po celém světě, lze využívat v potravinářském i nepotravinářském průmyslu a zahrnují kompletní primární i sekundární obalové procesy od vstupu na linku až po obalové operace na konci linky před paletizací.

Ocenění získal nový stroj této společnosti: robotizovaná monobloková nakládací jednotka IF318. Obsahuje mnoho prvků, kterými stroje Camy vynikají. Patří mezi ně například bezskříňová technologie, ergonomie a intuitivnost používání. Značný zájem vzbudilo to, jak Cama využívá inovativní inteligentní sledovací systém iTRAK® od společnosti Rockwell Automation.

Společnost Cama bodovala hned v několika kategoriích, včetně intuitivnosti, kde dosáhla na samotný vrchol. Podle členů poroty stroj od Camy splňoval obrovské množství kritérií a stal se důkazem toho, jak dokáže být integrovaný, modulární koncepční design flexibilní a jak může být využit pro celou řadu aplikací.

V ostatních kategoriích zvítězili:

Inteligentní stroje

Se svou plničkou GCap6 určenou pro hliníkové kapsle vyhrála společnost Goglio. Porotce nadchla možnost vzdáleného přístupu a využití konceptu propojené firmy.

Modulární stroje

Modulární podavač CareSelect společnosti Gebo Cermex vynikal zejména v otázce manipulace, protože posuvné prvky byly s lahví v kontaktu pouze 0,3 s.

Udržitelnost

Porotcům se nejvíce líbilo řešení CartonPack (balení na přání) od společnosti CMC Machinery, které dokáže vyrábět balení optimální velikosti při minimální odpadovosti.

Sledovatelnost a bezpečnost produktů

Komunikační funkce stroje FM 200 na sáčkové obaly od společnosti SN Maschinenbau - navrženého s ohledem na koncept Průmyslu 4.0 – poskytoval z hlediska sledovatelnosti celou řadu možností pro získávání dat.

Jeden z členů poroty k průběhu posuzování dodal: „Neposuzovalo se to vůbec lehce, protože některé z prezentovaných strojů nás ohromily hned v několika ohledech. Je zjevné, že inovace ve světě obalového průmyslu frčí, a jsem přesvědčen, že některé z těchto strojů se ve svých třídách velmi rychle etablují v roli lídrů.“.

Vítěz byl oznámen v rámci slavnostního ceremoniálu na stánku společnosti Rockwell Automation ve večerních hodinách prvního dne veletrhu interpack. Společnost Cama získá zdarma letenky a hotelové ubytování na veletrh Automation Fair®, který se koná v termínu 15. – 16. listopadu 2017 v kongresovém centru George R. Brown Convention Center v Houstounu (Texas, USA).

V rámci veletrhu Automation Fair® budou mít zástupci společnosti Cama příležitost setkat se s týmy řídicích pracovníků společnosti Rockwell Automation a s klíčovými průmyslovými hráči z celých Spojených států.

O Rockwell Automation

Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), je celosvětově největší společností zaměřenou na průmyslovou automatizaci a oblast zpracování informací. Poskytuje svým zákazníkům možnost být více produktivní a dodržovat principy trvalé udržitelnosti životního prostředí. S centrálou v Milwaukee v USA zaměstnává více než 22.000 a lidí a poskytuje své služby zákazníkům ve více než 80 zemích.

Pro další informace kontaktujte náš mediální tým.